گوجه مناسب برای تهیه رب گونه های مختلفی دارند که به دو صورت به عمل می آیند:
این نوع گوجه را معمولا در زمانی که امکان کشت گوجه فرنگی های کشاورزی(محلی-صنعتی) به دلیل شرایط آب و هوایی در فصل سرما وجود ندارد.
برای مصرف به صورت تازه خوری بر سر سفره ها و پخت و پز استفاده می شود.
با توجه به شرایط آب و هوای منطقه و نوع بذر با واریته و بریکس های مختلف بدست می آیند.
با توجه به واحد اندازه گیری غلظت رب و گوجه بریکس می باشد و در بازار جهانی نیز با بریکس مبادله می گردند.
معمولا گوجه ها از بریکس ۳ تا ۷ در شرایط مختلف به عمل می آیند ولی بریکس بالاتر برای تولیدکنندگان رب و نیز برای مصرف کنندگان مناسب تر است.
کارخانهها معمولاً گوجههایی را استفاده میکنند که بیضی شکل، دارای گوشت بیشتر و آبدار باشد.
گوجه فرنگی بایستی کاملاً قرمز و رسیده باشد و بخشهایی از گوجه زرد یا سبز و سفید نباشد.
از انتخاب گوجههای لهیده، خراب و کپک زده باید خودداری شود چراکه سالم نیست و طعم رب را تغییر میدهد.