گوجه حاوی مقادیر فراوانی از رنگدانهها به نام لیکوپن است که این رنگدانه علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی، سبب قرمزی گوجه میشود. لیکوپن در بسیاری از میوهها وجود دارد، اما غلظت و تراکم آن در گوجه فرنگی بسیار زیاد است و خواص فراوانی دارد. در فرایند تولید رب گوجه فرنگی چی چی لاس ضمن رعایت بالای استانداردهای بهداشتی از اضافه کردن هرگونه مواد اضافه به آن خودداری شده و از مواد نگهدارنده و رنگ دانه ها در تولید محصول استفاده نمی شود وجود غلظت بالا در رب های طبیعت که با عنوان بریکس بر روی کالا درج می شود موجب مصرف اقتصادی آن می شود.
رب فرآوردهای است که از حذف پوست و دانههای گوجه فرنگی و با تغلیظ آب گوجه فرنگی حاصل میشودو منظور از خواص رب، همه تاثیرات مثبتی است که رب گوجه بر روی سلامتی انسان دارد. به عنوان مثال، تنها یک قاشق غذاخوری رب گوجه منبع بزرگی از آنتیاکسیدان است و میتواند ۳ تا ۶ درصد از نیاز روزانه به آهن، پتاسیم و ویتامینهای B را تامین نماید. به طور کلی میتوان گفت نه تنها خواص درمانی رب گوجه کمتر از خواص درمانی خود گوجه نیست، بلکه حتی در پارهای از موارد بیشتر هم میباشد.
یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، تنها دارای ۱۳ کالری و فاقد چربی است. این بدان معنیست که احتمالا تاثیر چندانی بر روی افزایش وزن و ابتلا به چاقی نخواهد داشت.
۱.یک قاشق غذاخوری رب
۲. ۲۴۴ واحد ویتامین A
را تولید میکند، بنابراین از جمله خواص آن میتوان به تاثیر مثبت آن روی سلامتی چشم، تولید مثل و رشد جنین اشاره کرد. اگرچه میزان ویتامین C رب از گوجه فرنگی تازه کمتر است، اما باز هم یک قاشق غذاخوری از آن حاوی ۳٫۵ میلیگرم ویتامین C است که میتواند تاثیر مثبتی روی ایمنی بدن انسان داشته باشد.