در زمان خرید رب گوجه به چه نکاتی باید توجه کرد تا از مرغوبیت رب گوجه اطمینان حاصل کنیم و تمام آنچه در مورد رب گوجه خوب باید بدانیم.
در زمان خربد رب گوجه در ابتدا لزوما به این نکات توجه داشته باشید:
- اعتماد به برند
- تاریخ تولید و انقضا
- دارا بودن مهر استاندارد
- لوگو سیب سبز سلامت درج شده باشد.
- درب بسته بندی باد کرده نباشد.
مواد اولیه برای تولید رب گوجه فرنگی:
گوجه فرنگی مناسب برای تولید رب باید درشت، دارای پوست نازک توپر، بافت نرم، محتوی مواد جامد (بریکس ) بالا، رنگ قرمز تند در پوسته و گوشت، طعم و بوی مطبوع، سالم، عاری از آلودگی به کپک و آفات, بدون حفره های آبکی در داخل، بدون هسته زیاد و درشت، محتوی منو ساکارید و دی ساکارید بالا، اسیدیته پایین، مقاوم در برابر رشد کپکها باشد و هنگام برداشت باید رسیده باشد اما نه زیاد از حد.
برای حمل و نقل گوجه فرنگی ظروف کوچک مناسب تر است تا از له شدن و ترک برداشتن گوجه ها جلوگیری شود.
مراحل خط تولید رب گوجه فرنگی:
- شستشو
- بازرسی روی نوار (سورتینگ) در این مرحله گوجه ها به وسیله بالابر روی نوار نقاله ویژه بازپرسی منتقل شده و توسط نیروی انسانی مورد بازرسی قرار می گیرند تا گوجه های آسیب دیده کلی، کپک زده، آفت زده، نارس، بقایای گیاه و دمچه و ناخالصیهای دیگر حذف شوند.
- خرد کردن و له کردن (پالپ)
- جدا کردن هسته و پوسته (فیلتر اسیون)
- تغلیظ در خلأ: برای حذف آب اضافی از تبخیر کننده های تحت خلأ استفاده می شود.
- پر کردن، اگزاست، دربندی : عمل اگزاست با وارد کردن بخار برای خارج شدن هوای بین محصول و ایجاد یک خلأ نسبی انجام می گیرد.
- فرآیند دمایی
- برچسب زنی و بسته بندی
بدین صورت که قوطیهای نیم کیلویی در بسته های ۲۴ تایی و قوطیهای یک کیلویی در بسته های ۱۲ تایی ۲۴ تایی و قوطیهای یک کیلویی در بسته های ۱۲ تایی شیرینگ می شوند.