خواص رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی یکی از محبوب ترین چاشنی های غذا در بین ایرانی هاست و باید اعتراف کنیم که خواص رب گوجه فرنگی بسیار بیشتر از آن است که تنها به خاطر رنگ قرمز از آن استفاده کنیم. متخصصان کشاورزی و کارشناسان مواد غذایی معتقدند که تبدیل کردن گوجه فرنگی به فرآورده هایی مانند رب و سس، باعث انتقال این خصوصیات بین محصول مورد نظر می شود. اگرچه قیمت رب گوجه فرنگی در چند وقت اخیر به خوبی رشد کرده! اما بد نیست در مورد خواص آن هم اطلاعاتی داشته باشیم. رب گوجه فرنگی همانند گوجه فرنگی سرشار از ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز برای بدن است. از ویتامین های داخل رب گوجه فرنگی می توان به مواد زیر اشاره کرد:
لیکوپن: این ماده که نوعی ویتامین A به شمار می رود، در جلوگیری به ابتلا به سرطان پروستات نقش مهمی دارد.
ویتامین C: خاصیت های ویتامین C بر هیچکس پوشیده نیست. ویتامین C در درمان سرماخوردگی بسیار موثر است و همین طور باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
خواص رب گوجه فرنگی ناشی از ترکیبات معدنی
اگر به قوطی رب گوجه فرنگی نگاه کنید و به اطلاعات درج شده در مورد ترکیبات آنها توجه کنید می بینید که بسیاری از ترکیبات معدنی و آلی در آن وجود دارد. به طور کلی در هر ۱۰۰ گرم رب گوجه فرنگی ۸۲ کیلو کالری انرژی وجود دارد. مقدار ترکیب چربی این ماده تنها ۰.۵ گرم است که درصد بسیار پایینی است. در رب گوجه فرنگی حدود ۵۹ گرم سدیم، حدود ۱۰ گرم پتاسیم، حدود ۴.۳ گرم پروتئین، ۳۰ درصد ویتامین آ، ۳۶ درصد ویتامین سی، ۳ درصد کلسیم و ۱۶ درصد آهن یافت می شود.
بنابراین اگرچه خواص رب گوجه فرنگی به عنوان یک چاشنی میتواند شامل طعمدهنده گی و ایجاد رنگ جذاب در غذا باشد، اما در هر صورت باید بپذیریم که وجود ترکیبات معدنی آن را به یک ماده غذایی سالم تبدیل کرده است. در واقع اگر رب گوجه فرنگی به شکل استاندارد و مناسب تولید شده باشند، می تواند بخش مهمی از ترکیبات معدنی مورد نیاز بدن ما را تامین کند و به عنوان یک خوراکی اصلی استفاده شود.