تهیه رب گوجه فرنگی صنعتی در کارخانه مراحل مختلفی دارد.
به طور کلی، رب گوجه فرنگی به دوصورت خانگی و کارخانه ای انجام
می شود.
رب گوجه فرنگی صنعتی دارای استانداردهایی است که رب گوجه خانگی ندارد.
در زیر شما را به تولید رب گوجه فرنگی به صورت صنعتی در کارخانه آشنا می کنیم.
گوجه فرنگی دارای انواع زیادی است اما آنهایی را که برای تولید رب مورد استفاده قرار میدهند به ۲ گروه گرد و گلابی شکل تقسیم میشوند. انواع (گرد) معمولاً آبکی و دارای مواد جامد بالا و خوشرنگی هستند ولی انواع (گلابی) شکل سفتتری دارند و دارای مواد جامد کمتر، اما مواد پکتینی بیشتری هستند.
مورد استفاده برای رب را از انواعی که دارای:
رب گوجهفرنگی خمیری غلیظ است که در آشپزی از آن استفاده میشود.
برای تهیه رب گوجه فرنگی صنعتی، بعد از گرفتن دانهها و پوست گوجهها آنها را برای چندین ساعت تحتفشار، میپزند.
سپس از غلظت آن کم کرده و دوباره محصول را میپزند تا یک کنستانتره غنی به دست بیاید. درجه حرارت پایین و حرارت غیرمستقیم در تولید رب گوجه فرنگی در مقایسه با حرارت بالا و کنترل نشده در تهیه رب خانگی باعث کیفیت بهتر رنگ و افزایش میزان لیکوپن در رب گوجههای کارخانه ای میشود