تهیه رب گوجه صنعتی در کارخانه مراحل مختلفی دارد. به طور کلی، رب گوجه فرنگی به دوصورت خانگی و کارخانه ای انجام می شود. رب گوجه صنعتی دارای استانداردهایی است که رب خانگی ندارد. ما در این سایت شما را به تولید رب گوجه فرنگی به صورت صنعتی در کارخانه آشنا می کنیم.
گوجهفرنگی میوهای ارزشمند است که اولین بار در آمریکا شناخته شد. این میوه قبل از رسیدن نارس بوده و حاوی مادهای سمی به نام (سولانین) است که مصرف آن خطرناک است. این میوه پس از آن که رسید، قرمز و آبدار شده و فاقد سولانین و قابل مصرف میشود. در واقع نوعی آنتی اکسیدان به نام (لیکوپن) مسئول ایجاد رنگ قرمز در گوجهفرنگی است، که میتواند با رادیکال های موجود در بدن مبارزه کند. معمولاً لیکوپن گوجه فرنگی زمانی بیشترین تأثیر را دارد که کمی حرارت دیده تا قابلیت های مهم و جذب آن در بدن افزایش یابد.
گوجهفرنگی دارای انواع زیادی است اما آنهایی را که برای تولید رب مورداستفاده قرار میدهند به ۲ گروه گرد و گلابی شکل تقسیم میشوند. انواع (گرد) معمولاً آبکی و دارای مواد جامد بالا و خوشرنگی هستند ولی انواع (گلابی) شکل سفتتری دارند و دارای مواد جامد کمتر، اما مواد پکتینی بیشتری هستند. و همچنین گوجه فرنگی مورد استفاده برای رب را از انواعی که دارای:
رب گوجهفرنگی خمیری غلیظ است که در آشپزی از آن استفاده میشود. برای تهیه رب گوجه صنعتی، بعد از گرفتن دانهها و پوست گوجهها آنها را برای چندین ساعت تحتفشار، میپزند. سپس از غلظت آن کم کرده و دوباره محصول را میپزند تا یک کنستانتره غنی به دست بیاید. درجه حرارت پایین و حرارت غیرمستقیم در تولید رب گوجه صنعتی در مقایسه با حرارت بالا و کنترل نشده در تهیه رب خانگی باعث کیفیت بهتر رنگ و افزایش میزان لیکوپن در رب گوجههای کارخانه ای میشود.