تفاوت بین رب گوجه کارخانه ای وخانگی پاسخ این سؤال مقداری دشوار است؛
اما شرکت مواد غذایی خزر عصاره وارنا تا حدودی به شرح آن پرداخته است:
مدت هاست که بعضی افراد سعی کردهاند میزان استفاده از محصولات کارخانهای را دربرنامه غذایی خود کاهش دهند، به همین دلیل به محصولات خانگی روی آوردهاند.
البته این کار میتواند در ارتقای سلامت افراد تاحدودی تاثیرگذار باشد، چرا که مصرف برخی محصولات بهصورت تازه و ارگانیک خاصیت بیشتری به همراه دارد، اما نباید فراموش کرد زمانی این امر خوب و تایید شده است که افراد ازسلامت و بهداشت محصولات خانگی مطمئن باشند.
در صورتی که احتمال آلودگی برخی محصولات خانگی که بهصورت عمده و بدون هیچ نظارتی به فروش میرسند زیاد است، در این شرایط میتوان گفت محصولات کارخانهای نسبت به این محصولات ارجحتر هستند، چراکه مدتی است در بسیاری از خبرگزاری ها خبر مصرف بی رویه از بنزوات سدیم در ربهای خانگی خبرساز شده است.
از خرید رب های غیراستاندارد و غیربهداشتی که تحت عنوان رب خانگی به فروش میرسند اکیداً خودداری کنید.
در ربهای گوجه فرنگی بیکیفیت و غیراستانداردی که تحت عنوان رب خانگی در کارگاههای کوچک تولید میشوند و به فروش میرسند دو ماده سمی بنزوات سدیم و آلترامید یافت میشوند.
عدم پختن رب های خانگی غیر استاندارد در شرایط خلاء، باعث بوجود آمدن آلترامید میشود.
در فرآیند تولید ربهای خانگی غیراستاندارد، بر خلاف ربهای گوجه فرنگی استاندارد و باکیفیت، بنزوات سدیم به عنوان یک افزودنی به رب اضافه میشود.
رب گوجه هایی که در کارخانه تولید می شود از نظر بهداشتی کاملا تائید شده می باشد و تمام مراحل تولید رب به صورت مکانیزه و با استفاده از ماشین آلات صنعتی صورت می گیرد.
درجه حرارت، برای تولید محصول طوری تنظیم می گردد که ارزش غذایی رب گوجه حفظ می گردد،
اما رب گوجه های خانگی به دلیل استفاده از وسایل ابتدایی و خانگی و نداشتن اطلاعات کافی در مورد میزان حرارت متناسب برای تهیه رب، مواد مغذی رب از بین می رود.