تعریف بریکس رب گوجه فرنگی عبارت است از نسبت مواد محلول داخل رب گوجه فرنگی که بدون در نظر گرفتن نمک، محاسبه میشود.
برای محاسبه درجه بریکس رب گوجه فرنگی، از دستگاه رفراکتومتر استفاده میشود.
رب گوجه فرنگی محصولی است که از تغلیظ آب گوجه به دست میآید.
اشکال مختلفی از جمله رب گوجه فرنگی فلهای و رب گوجه فرنگی اسپیتک به بازار عرضه میشود.
کیفیت رب گوجه فرنگی با پارامترهای مختلفی از جمله پارامترهای ظاهری مثل رنگ، بو، طعم و پارامترهای فیزیکی و شیمیایی سنجیده میشود. یکی از مهمترین پارامترهای فیزیکی که باید برای سنجش کیفیت رب مورد ارزیابی قرار گیرد، شاخص بریکس رب گوجه فرنگی است.
این شاخص در واقع بیانگر میزان غلظت رب گوجه فرنگی است.
در واقع هر چه بریکس رب گوجه فرنگی بالاتر باشد محصول رب، غلیظتر خواهد بود.
هر چقدر گوجه فرنگی شیرین تر باشد بریکس بالاتری دارد و
هرچقدر بریکس گوجه فرنگی بیشتر باشد رب گوجه فرنگی به دست آمده کیفیت بهتری دارد.
در اکثر مواقع ربهایی که در خانه و به دست تولید کنندگان غیرمتخصص تولید میشود چون بیش از حد حرارت می بیند خواصیت آنتیاکسیدانی اش را از دست میدهد و دیگر جز مواد مغذی حساب نمی شود پس بهتر است از ربهای کارخانهای استفاده کنید.