بنزوات سدیم و سم آلترامید در رب خانگی، یکی از افزودنیهایی که روند کپک زدن محصولات را به تعویق میاندازد، بنزوات سدیم است که مادهای شیمیایی است.جز بنزوات سدیم، سم آلترامید هم در رب خانگی یافت میشود!
البته خود گوجهفرنگی دارای اسید بنزوئیک است؛ اما به میزانی نیست که از روند کپک زدن جلوگیری کند، بههمین دلیل برخی افراد سودجو سعی بر این دارند با ماده نامبرده شده این میزان سرعت روند کپکزدن ربهای گوجهفرنگی را بهتعویق بیندازند. اما نمیدانند که میزان مجاز مصرف این ماده چقدر است.
بنزوات سدیم سرطانزا هستند و در اکثر کارخانههای معتبر این ماده افزودنی مورد استفاده قرار نمیگیرد، اما ربهای خانگی که به قصد فروش مورد استفاده قرار میگیرند، چون هیچ نظارتی روی آنها نیست به میزان غیرمجاز از افزودنیها بهخصوص بنزوات سدیم استفاده میکنند.
البته غیر از وجود بنزوات سدیم در ربهای خانگی غیرمجاز، ماده دیگری بهنام آلترامید در این ربها وجود دارد.
هنگام پخت گوجهفرنگی در خانه چون خلأ وجود ندارد این سم تولید میشود درصورتی که در ربهای کارخانهای معتبر خبری از این سم نیست.
به این دلیل که در کارخانهها حرارت با خلأ است و زیر دمای ۷۰درجه رب تهیه میشود، بهطور کلی در کارخانهها بهدلیل کنترل و نظارتی که از سمت نهادهای نظارتی میشود هیچ ماده افزودنی غیرمجازی در ربهای گوجهفرنگی کارخانهای یافت نمیشود.