هالوپینو یک فلفل تند با اندازه متوسط است که وقتی به رنگ سبز است یا کاملا به رنگ قرمز میرسد، برداشت شده و از آن ترشی فلفل هالوپینو تهیه میشود. این فلفل در کشور مکزیک کشت میشود. مکزیکیها به طعمهای تند علاقمند هستند و این فلفل دارای ترکیبی به نام کپسایسین که عامل تندی فلفل هالوپینو و ترکیبی مفید برای سلامتی است. هالوپینو که نوعی فلفل با واریته جالاپنو است در مناطق جنوبی ایران، کشورهای اطراف ایران مثل افغانستان و عراق که ذائقه تند و شور دارند، بسیار مورد پسند واقع شده است.
این ترکیب به قدری مفید است که از آب هالوپینو برای درمان سرما خوردگی و آلرژیهای فصلی استفاده میشود. فلفل هالوپینو دارای مواد معدنی فراوانی از جمله آهن، کلسیم، پتاسیم، زینک و سدیم و همچنین سرشار از انواع ویتامنها است. همچنین فلفل هالوپینو سرشار از ویتامین C است و با مصرف روزانه یک عدد فلفل هالوپینو میتوانید ویتامین C روزانه مورد نیاز خود را تامین کنید. از طعم دهنده فلفل هالوپینو میتوان برای طعمدار کردن انواع غذا و محصولات غذایی مانند ترشی فلفل هالوپینو، پودر طعم دهنده تخمه و پودر طعم دهنده آجیل استفاده کرد، چون طعم تندی دارد و برای هر مواد غذایی تندی قابل استفاده است.
ترشی فلفل هالوپینو یک چاشنی جدید است که از فلفل هالوپینو تولید و با یک سری مواد دیگر ترکیب میشود که از تندی آن کاسته شود و همچنین قابلیت استفاده در کنار انواع غذاها را داشته باشد. ترشی فلفل هالوپینو میتواند به رنگ قرمز یا سبز باشد و رنگ آن بستگی به سلیقه شخص مصرف کننده و موارد استفاده از این محصول دارد. این ترشی میتواند در حین پختن مواد غذایی یا بعد از پختن و یا در هنگام صرف غذا به آن اضافه شود، در نظر داشته باشید که اگر فلفل هالوپینو را بعد از پختن به مواد غذایی اضافه کنید اثر بخشی بالاتری دارد تا اینکه در حین پختن به آن اضافه شود.
استفاده از فلفل هالوپینو مزایای مختلفی برای سلامتی بدن دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده مداوم و بیش از حد از فلفل هالوپینو ممکن است باعث سوزش شدید معده، ناراحتیهای گوارشی، ایجاد حساسیتهای پوستی و کهیر در افراد مصرف کننده شود. افرادی که مبتلا به سندروم روده تحریکپذیر هستند، ممکن است در اثر مصرف فلفل دچار اختلالات گوارشی و اسهال مبتلا شده و در ناحیه شکم به سوزش شکمی دچار شوند. پس بهتر است در مصرف انواع فلفل نه تنها فلفل هالوپینو، در رژیم غذایی خود دقت کنند چرا که تمامی موارد گفته شده به خاطر وجود ماده موثره کپسایسین در فلفل هالوپینو است. بنابراین در کارخانجاتی که چاشنی فلفل هالوپینو تولید میشود حتما باید نکات ایمنی رعایت شده و افرادی که در خط تولید مشغول به کار و در تماس مستقیم با محصول هستند، باید نکات ایمنی از جمله استفاده از ماسک، دستکش، عینک و کلاه ایمنی را رعایت کنند. باید در نظر داشته باشید که از مصرف فلفل هالوپینویی که زخمی است اجتناب کنید، چون فلفل هالوپینوی صاف و بدون خطوط قهوهای که سایز کوچک باشد بهتر است، فلفلهای هالوپینویی که دارای جای بریدگی است نشان دهنده میزان تندی بیشتر فلفل است.
برای تهیه پودر فلفل هالوپینو میتوانید از طرق مختلف این کار را انجام دهید. بعضی از عطاریها که دارای محصولات متنوع و انواع طعم دهنده و ادویهجات هستند، ممکن است در بین محصولات خود پودر فلفل هالوپینو داشته باشند.اما برخی از افرادی که علاقه زیادی به فلفل هالوپینو دارند از آن محصولات متنوعی تهیه میکنند، مثل ترشی فلفل هالوپینو که طرز تهیه آن بسیار آسان است و از فلفل هالوپینوی سبز و یا قرمز رنگ، سیر، سرکه و نمک تهیه میشود و میتوان در کنار انواع غذاها از آن استفاده کرد. برخی از فست فودیها از این نوع ترشی در تهیه انواع ساندویچها استفاده میکنند و همین امر باعث ایجاد تفاوت در محصولاتشان با دیگر فروشگاهها میشود.
برخی از انواع واریتههای فلفل هالوپینوی سبز رنگ مزه شیرین دارند و تند نیستند. البته این مورد را تا وقتی که مزه و طعم فلفل را نچشید متوجه نمیشوید و از ظاهر فلفل هالوپینو چیزی مشخص نیست.اما گفته می شود که رنگ قرمز آن خبر از تندی زیاد فلفل هالوپینو می دهد.
برای تهیه ترشی فلفل هالوپینو میتوانید با کارشناسان ما در شرکت خزر عصاره وارنا تماس بگیرید و از این محصول در کنار وعده های غذایی خود استفاده کنید.