مصرف سیر ترشی هایی که رنگ آن ها سبز شده، مشکل ساز نمی باشد و بدون نگرانی می توانید، این سیر ترشی را مورد استفاده قرار دهید، زیرا رنگ سیر ترشی پس از گذشت مدتی به حالت اول بر می گردد.

سبز شدن سیر ترشی چه دلایلی دارد؟
همانطور که می دانید، در طرز تهیه ترشی سیر همانند سایر ترشی ها، از سرکه استفاده می شود. در نتیجه اضافه شدن سرکه به سیر، دیواره (غشای) سلولی سیر پاره می شود و آمینو اسیدها با ترکیبات سولفوری که در سیر وجود دارد، مخلوط می گردند.این فرآیند موجب آزادسازی ایزوآلین خواهد شد، در نهایت رنگدانه های سبز آبی رنگ (آنتوسیانین) در نتیجه ترکیب ایزوآلین با آمینو اسیدها ایجاد می گردند.البته به صورت طبیعی سیر دارای این رنگدانه ها می باشد، اما با آسیب غشای سلولی و طی واکنش آمینواسیدها با ایزوآلین، میزان این رنگدانه ها افزایش می یابد.همچنین سبز رنگ شدن سیر ترشی می تواند، به دلیل نوع سیر و هچنین خاکی باشد، که سیر در آن رشد پیدا می کند. زیرا آنتوسیاتین موجود در سیر، در برخی از سیرها بیشتر می باشد و به همین خاطر، سرعت تغییر رنگ در این نوع سیرها بیشتر است.
جلوگیری از تغییر رنگ سیر ترشی
دلیل دیگر سبز رنگ شدن سیر ترشی ، واکنش ترکیبات سولفوری سیر با عنصری همچون مس به هنگام ترشی انداختن می باشد. زیرا در نتیجه این واکنش، سولفات مس حاصل می شود و رنگ سیر به سبز آبی رنگ تغییر پیدا می کند.همچنین استفاده از وسایل چدنی ، آلومینیومی، مسی به هنگام ترشی انداختن و یا وجود این عناصر در آب سبب بروز این تغییر رنگ می باشد.باید در نظر داشته باشید، که سبز شدن سیر ترشی با قسمت های سبز سیر که جوانه می زند، متفاوت می باشد و جوانه سیر همانند قسمت های سبز رنگ پیاز و سیب زمینی سمی و مصرف آن خطرناک می باشد.

روش های جلوگیری از تغییر رنگ سیر ترشی
۱. به هنگام ترشی انداختن از نمک های بدون ید و یا آب مقطر استفاده نمایید(ید همانند عناصر ذکر شده در این مطلب، سبب تغییر رنگ سیر ترشی می شود).
۲. نباید سیر ترشی را در معرض نور خورشید قرار دهید. چون سبب تولید کلروفیل و در نتیجه سبز رنگ شدن سیر ترشی می گردد.
۳.همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، برخی از سیرها همانند سیر چینی، تغییر رنگ پیدا می کند، بنابراین بهتر است، از این نوع سیرها برای تهیه ترشی سیر استفاده نکنید.
آیا خوردن سیرترشی سبز رنگ مانعی دارد؟
سبز شدن سیرترشی، مانعی برای مصرف آن ندارد و رنگ آن هیچ تاثیری بر طعم سیر نمیگذارد. بعضی از فرهنگ ها، حتی سیرهای رنگارنگ دارند و از آنها در انواع خوراک خود استفاده میکنند.در چین، سیر ترشی را عمدا به گونه ای درست میکنند، که سبز رنگ شود و آن را در زمان سال جدید چینی ها مصرف میکنند. این «سیر لوا» دارای طعمی ترش و تند بوده و در عین حال زیبا و سالم است.
فواید و خواص بی نظیر سیرترشی
با اینکه سیر تازه خواص زیادی دارد اما خواص سیر ترشی به خواص سیر بسیار نزدیک می باشد. هر چه سیر ترشی عطر بیشتری داشته باشد خواص آن هم بیشتر می شود.طرز تهیه سیر ترشی خانگی نسبت به نوع کارخانه ای متفاوت بوده و در نتیجه فواید بیشتری هم دارد. نوع کارخانه ای با قرار گرفتن در طی فرآیند پخت، درست می شود بدین جهت خواص دارویی سیر ترشی تا حدود زیادی از بین می رود زیرا سیر به هنگام پختن بسیاری از مواد مغذی خود را از دست می دهد.

ترشی سیر چی چی لاس