رفع تلخی رب گوجه فرنگی؟ اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که انواع رب را در خانه تهیه میکنید حتما باید نکاتی را رعایت کنید تا بتوانید طعم اصلی و متفاوت چاشنیهای خانگی را تجربه کنید. یکی از مشکلات رایج در مورد انواع رب مثل رب انار و رب گوجه، تلخ شدن آنها است.
ما در این مقاله به شما میگوییم که رب گوجهتان در چه صورت رنگ و طعم خوب خود را از دست میدهد. همچنین به ترفندهای رفع تلخی رب گوجه فرنگی میپردازیم. با ما همراه باشید.
شرکت صنایع غذایی خزر عصاره وارنا با بیش از دو دهه تجربه موفق و با دراختیار داشتن مجموعه کاملی از دانش، توان، تجربه و تخصص و بهرمندی از کارشناسان و نیروهای مجرب، ضمن ارائه طیف وسیعی از خدمات تخصصی بازرگانی اقدام به صادرات رب گوجه فرنگی در وزن های مختلف در سطح بین اللملی می نماید .
درست کردن رب با میوههای مختلف در خانه، علاوه بر اینکه خیالتان را بابت سالم بودن رب راحت میکند، از لحاظ اقتصادی هم مقرون به صرفه و ارزانتر خواهد بود. در ضمن میتوانید سلیقه خودتان را هم در هنگام تهیه این چاشنی دخیل کنید و آن را به طعم دلخواهتان بپزید.
اگر از شوری یا شیرینی ربها فاکتور بگیریم، یک تفاوت رب خانگی با ربهایی که در فروشگاه و در بستهبندیهای کارخانهای میخرید این است که ربهای فروشگاهی معمولا طعمشان به تلخی نمیزند اما این مشکل در میان رب گوجههای خانگی متداول است.
علاوه بر این برخی اوقات رنگ ربهایی که در خانه درست میشود، مثل نمونههای صنعتی، روشن و شفاف نیست. حتی همین رنگ رب هم میتواند بر طعم آن تاثیر مستقیمی بگذارد. همه اینها به خاطر رعایت نکردن مواردی است که میتواند زحمت شما را به باد دهد. اما چرا رب خانگی تلخ میشود و برای رفع تلخی رب گوجه فرنگی چه باید کرد؟
گوجه فرنگیهای خراب و دارای لک و زدگی، خودشان به خودی خود، مزه تلخی دارند و بر مزه نهایی رب تاثیر میگذارند. فراموش نکنید که اگر از گوجههای کپکزده و خراب استفاده کنید، کیفیت رب گوجه از هر نظر کاهش مییابد.
حتماً میدانید که در تهیه رب گوجه، باید گوجهفرنگیها را شست و قاچ کرد. در روش سنتی، گوجههای خردشده را در معرض نور خورشید قرار میدهند تا نرم شوند. برخی اوقات در همین مرحله از درست کردن رب، گوجهها در مجاورت با هوای آزاد، کپک میزنند.
برای جلوگیری از تلخی رب گوجه، شما باید نگذارید گوجهها کپک بزنند. با کمی روغن زیتون و نمک، میتونید نذارید گوجهها کپک بزنن. در غیر این صورت ممکن است طعم رب گوجهتان بد شود و به تلخی بزند.
مهمترین اصل برای رفع تلخی رب، جدا کردن دانهها از گوشت گوجه فرنگی است. بعد از اینکه گوجهفرنگیها را جوشاندید یا در معرض آفتاب قرار دادید و نرم شدند، باید آنها را صاف کنید تا رب گوجه فرنگی تهیه کنید.
در این مرحله نباید از صافیهای مخصوص پلو استفاده کنید. چون منافذ این صافیها معمولا درشت است و دانههای گوجه فرنگی از آنها رد میشود. این دانهها هر چند خواص زیادی برای سلامتی دارند ولی طعم رب گوجه را تلخ میکنند. اگر میخواهید ربتان به تلخی نزند، از صاف کنندهها و آب گوجهگیریهای موجود در بازار هم میتوانید کمک بگیرید.
با بخار شدن آب گوجه فرنگی در دیگ، لایه داخلی آن به صورت لایه لایه، رب گوجه فرنگی میچسبد و با دمای بالای ظرف رنگ آن تیره میشود. اگر این لایههای تیره رب گوجه را بتراشید و به قابلمه برگردانید، هم رنگ ربتان به تیرگی و سیاهی میزند و هم طعم آن تغییر خواهد کرد.
وقتی رب جوشید، حتما حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید. هر از گاهی هم مایه رب گوجه را به هم بزنید. این کار باعث جلوگیری از ته گرفتن رب میشود. اگر حرارت زیر قابلمه یا دیگ بالا باشد و رب بسوزد، کل رب گوجه طعم تلخی به خود میگیرد.
اگر ظرفی که رب گوجه را در آن میپزید، سایز کوچکی داشته باشد و کل آب گوجه در آن جا نشود، از یک ظرف دیگر هم برای تهیه رب استفاده کنید. نباید در چند مرحله آب گوجه فرنگی را اضافه کنید. در صورتی که مقداری از آب گوجه بجوشد و مقداری دیگر، اضافه کنید، هم پروسه پخت رب گوجه بسیار طولانی میشود، هم رنگ رب به سیاهی و تیرگی میزند و هم رب در نهایت طعم خوبی نخواهد داشت و به تلخی میزند.
اگر حتی ظرفی که رب را در آن میپزید، سایز و جنس مناسبی داشته باشد، ولی از شعله گازی که برای آن مقدار ظرف و مواد کوچک است، استفاده کنید، رنگ و طعم رب کیفیت خود را از دست خواهد داد. گازی که به کار میبرید باید متناسب باشد تا زمان پخت هم زیاد طولانی شود. در این صورت سیاه و تلخ شدن رب، اتفاق میافتد.
قابلمهای که رب گوجه را در آن میپزید نباید آهنی باشد. جنس ظرفی که رب گوجه را در آن میپزید، بهتر است استیل باشد و از به کار بردن قابلمههایی که احتمال زنگ زدن آنها بالاست، باید خودداری کنید. جنس نامناسب قابلمه میتواند یکی از عوامل تلخی رب گوجه فرنگی باشد.
در هنگام پخت رب گوجه، کمی روغن زیتون به رب اضافه کنید. اگر از روغن نامرغوب استفاده کنید، رب گوجهتان تلخ خواهد شد. در ضمن از انداختن حبههای سیر تازه در رب گوجه هنگام پخت، خودداری کنید. سیر تلخی طعم خود را به رب گوجه فرنگی پس میدهد.
رب گوجه فرنگی نه باید زیادی رقیق و نه زیادی سفت باشد. برخی افراد برای این که آب رب گوجه کاملا بخار شود، رب گوجه را بعد از پخت، برای مدت طولانی در مجاورت نور مستقیم آفتاب قرار میدهند.
این کار علاوه بر این که باعث تغییر و تیرگی رنگ رب میشود، میتواند موجب تلخ شدن رب شود.
برای نگهداری بهتر رب گوجه، آن را در ظروف شیشهای شفاف و دردار بریزید. اگر هم میخواهید رب را برای طولانیمدت نگه دارید، فریز کردن رب گوجه ایمنترین راه است. وقتی درِ بطری را باز میگذارید، باعث فساد و تلخ شدن طعم رب میشوید.
جهت اطلاع از قیمت نهایی رب گوجه فرنگی مرغوب و با کیفیت شرکت صنایع غذایی خزر عصاره وارنا و ثبت سفارش خود می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.