زیتون در کنار طعمی خاص و منحصر به فرد، خواص شگفتانگیزی هم دارد.در واقع زیتون و روغنش خاصیت غذایی و هم ارزش دارویی دارند. به گفته دانشمندان، زیتون معجزهگر است و در درمان بسیاری از بیماریها از جمله نقرس، تصلب شرایین، فشار خون، سوء هاضمه، زخمهای اثنی عشر، بیماریهای پوستی، دردهای عصبی، روماتیسم، دیابت و. . . کاربرد دارد.

نماد صلح و ثروت سوغات مدیترانه!
زیتون به انگلیسی «Olive» نام دارد و تقریبا دو هزار نوع از آن در دنیا شناخته شده است اما تنها حدود ۱۱۰ نوع از آن در ایران کشت میشود. البته مردم تنها با ۱۰ تا ۱۲ نوع از این میوه آشنایی دارند. زیتون در گذشته بیشتر در مناطق مدیترانه، شمال آفریقا، جنوب شرقی آسیا، شمال تا جنوب چین، اسکاتلند و شرق استرالیا کشت میشد. منشا آن نیز احتمالا منطقه مدیترانه بوده و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است.
زیتون معمولا در ابتدای تابستان شروع به گل دادن میکند. سپس به تدریج میوه آن تشکیل میشود و در اواخر تابستان به مرحله برداشت میرسد. ابتدا زیتون سبز کمرنگ است و به تدریج تیره شده که در اواخر پاییز رنگ آن کاملا سبز تیره میشود. جالب است بدانید که زیتون در گذشته نماد صلح و ثروت بوده است. در پرچم سازمان ملل متحد نیز از شاخه زیتون به عنوان نماد صلح استفاده شده است.
سمزدایی از بدن با زیتون!
از بین انواع مواد غذایی گیاهی و حیوانی، هیچ مادهای به اندازه زیتون «پتاسیم» ندارد. پتاسیم باعث افزایش قدرت عضلانی و انرژی بدن میشود. همچنین ترشحات غدد داخلی بدن را تنظیم میکند. کمبود آن نیز باعث تورم پلکها و مشکلات ریوی میشود. این ماده همچنین به سمزدایی کبد از اوره و اسید اوریک کمک میکند و قدرت دفعی کلیه را افزایش میدهد. علاوه براینها، زیتون بین ۱۵ تا ۳۵ درصد چربی دارد اما چربی آن بیشتر از نوع مفید و اشباع نشده است. این میوه منبع خوبی از اسیدهای چرب اشباع نشده امگا ۹ و ویتامین E به حساب میآید.

بهترین نوع زیتون کدام است؟
– بهترین نوع زیتون، سبز رسیده و پرورده آن است.
– زیتون رنگهای مختلفی از جمله سبز، زرد، قرمز، بنفش و سیاه دارد که مهمترین آنها زیتون سبز و سیاه است.
– بر خلاف تصور مردم، زیتون سیاه از رسیده شدن زیتون سبز به دست نمیآید و نوع این دو زیتون با هم متفاوت است.
– میزان روغن و چربی زیتون سیاه کمی بیشتر از زیتون سبز است؛ بنابراین طعم و بوی قویتر و کالری و تا حدودی ارزش غذایی بیشتری دارد.
– هر عدد زیتون سیاه ۷ کالری و هر عدد زیتون سبز ۵ کالری انرژی دارد.
– زیتون بدون هسته قیمت گرانتری دارد اما به دلیل اینکه مرکز آن خالی میشود، بافت زیتون به مدت طولانیتری در تماس با آب نمک و مواد نگهدارنده قرار میگیرد.
– در نتیجه طعم اصلی خود را از دست میدهد و پس از مدتی نرم و لکهدار میشود. پس بهتر است زیتون را با هسته خریداری کنید.
به جنگ بیماریها بروید!
– زیتون آرامش بخش و مسهل است و به بهبود سوءهاضمه و زخمهای گوارشی کمک میکند
– در درمان نقرس و رماتیسم تاثیرگذار است
– «فنل» یکی از مواد مغذی مهم در زیتون است که اثر آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارد. در نتیجه از ایجاد لخته خون در عروق پیشگیری میکند.
– برای پیشگیری و درمان آسم و آرتروز مفید است.
– دردهای ناشی از ورم کلیه را تسکین میدهد.
– پاککننده معده است.
– تحریککننده نیروی جنسی است.
– خواص آنتیاکسیدانی، ضدباکتریایی و ضدمیکروبی دارد.

زیتون ضرر هم دارد؟!
– مصرف زیتون پرورده همراه با غذا باعث افزایش اشتها میشود؛ در نتیجه برای کسانی که قصد کاهش وزن دارند خیلی مناسب نیست.
– زیادهروی در مصرف زیتون باعث کمخونی، لاغری، بیخوابی و اختلالات تنفسی میشود. برای رفع این حالات باید زیتون را همراه با گردو و بادام مصرف کنید.
– مصرف میوه تازه و خام زیتون معده را اذیت میکند و ممکن است باعث استفراغ شود.
– روغن زیتون در دمای بالا و هنگام سرخ شدن، مواد سرطانزا تولید میکند. بنابراین از آن فقط به صورت خام یا برای تفت دادن کوتاه استفاده کنید.
شرکت صنایع غذایی خزر عصاره وارنا با بیش از دو دهه تجربه موفق و با دراختیار داشتن مجموعه کاملی از دانش، توان، تجربه و تخصص و بهرمندی از کارشناسان و نیروهای مجرب، ضمن ارائه طیف وسیعی از خدمات تخصصی بازرگانی اقدام به صادرات این نوع محصولات در سطح بین اللملی می نماید . انبار محصولات در استان مازندران واقع در شهر ساری هست.