خط تولید رب انار از جمله خطوط تولید است که میتواند سودآوری بسیار بالایی برای صاحب کسب و کار داشته باشد چرا که در بسیاری از رستوران ها و منازل استفاده از رب انار متداول بوده و هر روزه مصرف آن رو به فزونی دارد از این رو رب انار نه تنها در کشور ایران بلکه دارای تقاضای روز افزونی توسط کشورهای اروپایی و همچنین کشورهایی مانند روسیه ، عراق ، عمان ، ترکیه و … میباشد به همین دلیل در جایگاه مناسبی برای انتخاب جهت صادرات قرار گرفته است.
خط تولید رب انار می تواند مشخصات و ویژگی های متفاوتی داشته باشد که بنا به نحوه تولید آن و تناژ تولیدی با استفاده از ماشین آلات مختلف پیاده سازی شود که در ادامه این مقاله به آن خواهیم پرداخت.
اگر بخواهیم در مورد نحوه تولید رب انار توضیحاتی ارائه دهیم باید به این موضوع دقت کنید که رب یک محصول جوشانده شده و غلیظ شده است که ماندگاری بالاتری نسبت به خود میوه یا محصول دارد و از طرفی به واسطه وجود عصاره فراوان در آن طعم دهی و رنگ دهی بالاتری خواهد داشت. نحوه تولید رب انار به این شکل است که ابتدا آب انار گرفته شده جوشانده می شود، سپس غلیظ شده و بسته بندی می شود اما در این بین مراحلی وجود دارد که در این مقاله به آن می پردازیم.
خط تولید رب انار صنعتی با کمی تفاوت شبیه خط تولید رب انار سنتی است اما در نظر داشته باشید که میزان تولید و جزئیات آن با روش سنتی تفاوت هایی دارد. در روش صنعتی از نظر بهداشتی کنترل بیشتری روی فرایند تولید دارد و میتواند موارد بهداشتی را بطور کامل پاس نمایند این در حالی است که در روش سنتی امور به دست افراد سپرده میشود. گاهاً اگر فرد بهداشت را رعایت نکند ممکن است رب انار سنتی به بهداشتی بودن رب انار صنعتی نرسد.
ماشین آلات خط تولید رب انار می تواند در ابعاد و اندازه و تناژهای مختلفی طراحی و ساخته شود که بتواند نیاز تولید کننده های مختلف با میزان سرمایه گذاری های متنوع را پاسخگو باشد. در رایج ترین حالت ماشین آلات تشکیل شده است از: ماشین آلات شستشو و آبگیری، عمل آوری و بسته بندی که بنا به نیاز هر فرد میتواند کمتر یا بیشتر شود و قسمتی از کار به صورت دستی انجام داده شود یا به صورت ماشینی. ماشین آلات خط تولید و بنا باید از جنس استیل ۳۰۴ ضد زنگ نگیر باشد چرا که انار می تواند تولید اسید نموده و وجود آهن در خط تولید باعث زنگ زدن آن و ایجاد آلودگی در محصول خواهد شد.
خط شستشوی انار قبل از دانه کردن آن لازم است چرا که وجود آلودگی ها تخم حشرات و گرد و خاک روی پوست انار می تواند به خط تولید اضافه شده و در نهایت در کیفیت و بهداشت محصول تولیدی تاثیر بگذارد. دستگاه شستشو می تواند با توجه به تمام اتوماتیک بودن و مکانیزه بودن، تناژ بسیار بالایی از انار را در مدت زمان کم شستشو داده و آماده دانه کردن و پوست گیری و سپس آب گیری نماید. دستگاه شست و شو اولین دستگاه خط تولید رب انار است از جنس استیل بوده و مجهز به بلور و حباب سازه می باشد تا به همراه همزن و دوشاب کشی مکانیزه شستشو را تکمیل نموده و توسط نوار نقاله اتوماتیک تخلیه محصول انار شسته شده را از وان خارج نماید.
دستگاه انار دون کن صنعتی یکی از مهمترین دستگاههای است که در خط تولید رب انار استفاده می شود چرا که دانه کردن انار توسط فرد و با استفاده از دست کاری بسیار وقت گیر و مشقت بار است در حالی که دستگاه دانه کن انار می تواند با دقت بسیار بالا میزان بسیار زیادی از انار را در مدت زمان کم پوست کنده و دانه کند. این دستگاه با کارایی بسیار بالا میتواند پوست و پیه های سفید رنگ داخل انار را از دانه های آن جدا کرده و با دقت بسیار بالا دانه ها را الک کرده و خارج نماید. بدنه دستگاه از جنس تمام استیل است و موتور قدرتمند آن نیرو را به گیربکس منتقل کرده و توسط مکانیزم های متعدد قسمت های دستگاه های دانه کن و ضربه زن و همینطور سرند دستگاه و سایر قسمتهای مکانیکی آن به حرکت در می آید.
انار دانه شده در مرحله بعد باید توسط دستگاه آب انار گیری صنعتی فشرده شده و آب انار از هسته آن جدا شود برای این منظور بهترین گزینه دستگاه آب گیر پرسی که در ابعاد و اندازه و تناژ های مختلف طراحی و ساخته می شود. درصد بالای آب گیری و عدم وجود آب در تفاله خارج شده از دستگاه آبگیر پرسی انار باعث میشود سودآوری خط تولید به حداکثر رسیده و همینطور بتوان از هسته انار برای روغن گیری نیز استفاده کرد چرا که هیچ گوشتی از انار در کنار هسته آن از قسمت تفاله خارج نمی شود. قدرت بالای دستگاه پرس در فشرده سازی انار و همینطور تناژ بسیار مناسب در آبگیری انار از جمله ویژگی های این دستگاه هستند اما در نظر داشته باشید که شما با استفاده از این دستگاه آبگیر پرسی میتوانید محصولات دیگری از جمله غوره، لیمو، انگور و مرکبات پوست کنده را نیز آبگیری نمایید.
آب انار به دست آمده تا این مرحله از خط تولید باید جوشانده شود و سپس آماده ورود به دستگاه تغلیظ باشد. دیگه پخت و دیگه بخار تجهیزاتی است که در این مرحله از تولید به آن نیاز دارید چرا که آب انار باید به روش کاملاً غیر مستقیم جوشانده شود و پخته شود و برای این کار شما چندین راه حل دارید که بهترین راه حل استفاده از دیگ بخار مناسب و دیگه پخت سه جداره است. دیگ به این ترتیب کار میکند که یک جداره روغنی دور تا دور دیوار را گرفته و حرارت به وجود آمده توسط بخار را به محصول به صورت کاملا یکدست و یکنواخت منتقل می کند تا از ته گرفتن و سیاه شدن محصول جلوگیری نماید. بخار تولید شده توسط دیگ بخار از طریق لوله کشی به جداره سوم دیگ پخت منتقل میشود و حرارت خود را به جداره دوم دیگ پخت که همان روغن باشد منتقل میکند و از این طریق میتوان گرمای بسیار زیادی را در مدت زمان کوتاه به محصول منتقل کرد.
آب انار پخته شده و جوشانده شده پس از رسیدن به مرحله رب شدن به دستگاه تغلیظ منتقل میشود. در دستگاه تغلیظ رب انار به بریکس مورد نظر رسیده و به میزانی که میخواهیم غلیظ میشود. در دستگاه تغلیظ دستگاه و تجهیز کندانسور وجود دارد که با جدا کردن آب موجود در محصول باعث غلیظ تر شدن و سفت تر شدن محصول میشود. این کار برای افزایش ماندگاری محصول و همینطور کم کردن رطوبت آن استفاده می شود تا میزان رنگ دهی و طعم دهی رب به وجود آمده بیشتر از حالت قبل شود، از طرفی نگهداری رب با غلظت بالا در فضای کمتری انجام میشود و میتوان در زمان مصرف به آن آب افزوده و به میزان غلظت مورد نیاز برای مصرف رساند.
رب پخته شده و غلیظ شده در مراحل قبلی خط تولید رب انار بسیار داغ است و برای اینکه بتوان آن را بسته بندی کرد با استفاده از دستگاه چیلر که همان خنک کننده رب انار است دمای آن را پایین تر آورده و آماده بسته بندی می نماییم. اهمیت دستگاه خنک کننده از این روست که اگر رب انار دمای خود را از دست ندهد و در مخازن نگهداری شود به مرور زمان گرمای موجود در مخازن باعث تیره تر شدن و یا خراب شدن رب انار می شود.
بسته بندی رب انار به شکل ها و مدل های مختلفی انجام می شود که همین موضوع باعث شده است تا بتوان خط بسته بندی رب انار را با استفاده از دستگاه های مختلف برای تولید کننده ها پیشنهاد داد. یک نمونه پر مصرف رب انار در بسته بندی های شیشه های جار است که به صورت چندبار مصرف در خانه ها، رستوران ها و هتل ها کاربرد دارد. این نوع بسته بندی از نظر کلاس کاری بسیار مناسب است و مصرف آن به صورت روز افزون وجود دارد. شرکت صنایع غذایی خزر عصاره وارنا رب انار را با برند تجاری چی چی لاس در وزن ۲۸۰ گرم تولید میکند. بسته بندی رب انار در شیشه های جار که برای مصرف خانواده تولید میشود و نیز توسط دستگاههای پرکن مایعات غلیظ انجام میشود. در یک خط بسته بندی رب انار برای ظروف شیشه ای ظرف های خالی جار در یک خط حرکت می کنند، پس از پر شدن در گذاری و در بندی می شوند و در نهایت لیبل آنها چسبانده شده و تاریخ میخورد.
پس از توضیحات ارائه شده در زمینه خط تولید رب انار می توان به این نتیجه رسید که اگر در این حوزه به صورت حرفه ای کار انجام شود میتواند بازار بسیار بزرگی را تجربه کرده و سودآوری زیادی را نصیب صاحب کسب و کار نماید. اگر میخواهید وارد حوزه تولید رب انار شوید باید این نکته را در نظر بگیرید که راه اندازی کارگاه تولید رب انار میتواند با سرمایه ها و بودجه متفاوتی انجام شود.شرکت صنایع غذایی خزر عصاره وارنا با بیش از دو دهه تجربه موفق و با دراختیار داشتن مجموعه کاملی از دانش، توان، تجربه و تخصص و بهرمندی از کارشناسان و نیروهای مجرب، ضمن ارائه طیف وسیعی از خدمات تخصصی بازرگانی اقدام به صادرات رب انار چی چی لاس در سطح بین اللملی می نماید. مجموعه خزر عصاره وارنا بهترین عرضه کننده رب انار در بازار ایران است و این رب به دلیل کیفیت بالای آن از پرطرفدارترین رب انار ها است و تقاضای زیادی دارد. به همین دلیل توصیه می کنیم که محصولات را حتما تهیه کنید و از خوردنشان لذت ببرید.برای اطلاعات بیشتر در خصوص سفارش و یا قیمت رب انار چی چی لاس می توانید با شماره های قید شده در سایت ما ارتباط بگیرید و سپس خرید کنید.رب انار چی چی لاس با قیمتی بسیار مناسب در خدمت شما عزیزان می باشد.