شرکت صنایع غذایی خزر عصاره وارنا با بیش از دو دهه تجربه موفق و با دراختیار داشتن مجموعه کاملی از دانش، توان، تجربه و تخصص و بهرمندی از کارشناسان و نیروهای مجرب، ضمن ارائه طیف وسیعی از خدمات تخصصی بازرگانی اقدام به تولید ترشی زیتون در شیشه با ورن های مختلف در سطح بین اللملی نموده است . انبار این محصولات در استان مازندران واقع در شهر ساری هست.
زیتون و روغن زیتون فشار خون را بالا میبرند یا کاهش دهنده فشار خون هستند؟ فشار خون به عنوان یکی از مهمترین عوامل بروز بیماریهای قلبی و عروقی، دومین عامل مرگ و میر در جهان شناخته میشود. از جمله مواد غذایی مفید برای مبتلایان به این بیماری، زیتون و روغن زیتون است. در این مقاله از تاثیر زیتون و روغن زیتون بر فشار خون بالا و فشار خون پایین و نقش آن در کاهش یا افزایش این مشکل سلامتی را بررسی میکنیم.
شاید اولین موضوعی که بعد از شنیدن اسم بیماری فشار خون به ذهنتان خطور کند، پرفشاری خون یا فشار خون بالا است. افراد دچار فشار خون، در طول زندگی خود، بسته به میزان فشار خونشان باید به توصیههای سفت و سختی برای حفظ تعادل فشار خون توجه کنند. بالا رفتن فشار خون در این افراد میتواند خطر مرگ را برای آنها به دنبال داشته باشد.
اما در کنار این افراد، هستند کسانی که با پایین بودن فشار خون مواجهاند. در این افراد معمولا ژنتیک و عوامل ارثی نقش پررنگتری دارد. اغلب فشار خون بالا خطرناکتر است و در مورد عوارض جدیتر آن باید محتاط تر بود. اما این به این معنی نیست که به مشکل کمفشاری خون بیتوجه باشید. بههر حال هر دو گروه میتوانند در کنار داروهایی که استفاده میکنند، زیتون را به شکلهای مختلف به کار ببرند. اما مصرف زیتون در هر دو گروه فشار خون بالا و فشار خون پایین متفاوت خواهد بود.
استفاده از زیتون شور یا کنسرو آن (ترشی زیتون)، نوع متداولی از به کار بردن زیتون در رژیم غذایی است. معمولا متخصصان تغذیه توصیه میکنند که از زیتون مخصوصا در رژیمهای غذایی مدیترانهای استفاده کنید تا سالمتر بمانید. اما همه ماجرا به همینجا ختم نمیشود. برای افراد عادی و سالم، تنها مصرف روزانه ۱۰ عدد زیتون شور توصیه میشود.
مساله بعدی این است که اگر زیتونهای شوری را که استفاده میکنید، زیادی شور هستند، یعنی سدیم بالایی دارند، حتما باید از ۱ ساعت قبل در آب معمولی خیسانده شوند تا محتوای نمک آن ها کاهش پیدا کند. چون سدیم به تنهایی میتواند به طرز چشمگیری میزان فشار خون را بالا ببرد.
حتی توصیه این است که این زیتونها را بعد از خریداری کردن، به مدت ۲۴ ساعت در آب جوشیده و سرد شده بگذارید و بعد از آبکش کردن، دوباره آن ها را در آب معمولی یا آب نمک ۴ درصد قرار دهید، تا بابت سدیم بالای آن، نگرانی وجود نداشته باشد. البته برای کسانی که فشار خون پایینی دارند، تا این حد احتیاط نیاز نیست.
در ضمن در صورتی که منع مصرف انواع زیتون را دارید، از داروهای خاصی برای درمان فشار خون بالا یا پایین خود استفاده میکنید، یا اینکه بدنتان به زیتون و مشتقات آن حساسیت نشان میدهد، در مورد چگونگی و میزان مصرف زیتون با پزشک خود مشورت کنید.
فشار خون پایین معمولا عوارض کمتری دارد. دلایل کم فشاری یا فشار خون پایین عبارتند از: مشکلات غدد درون ریز، کم آبی بدن، بارداری، ضعف بدنی، مشکلات قلبی، سطح استرس، دیابت، از دست دادن خون زیاد، عفونت های شدید، کمبود مغذی در رژیم غذایی روزانه، واکنشهای آلرژیک (آنافیلاکسی) و مصرف برخی داروها که میزان فشار خون را در بدن کاهش میدهند.
مصرف زیتون و فرآوردههای آن در کنترل و کاهش فشار خون موثر است و بنابراین برای افرادی که فشار خون بالا دارند یک ماده غذایی مفید است. اگر فشار خون شما پایین است بهتر است در مصرف زیتون سیاه، زیتون سبز و روغن زیتون احتیاط کنید.
بر اساس آزمایشهای انجام شده روی ۲۳ فرد مبتلا به فشار خون، روغن زیتون خاصیت کاهندگی فشار خون را برای این افراد داشته است. تا جایی که نیاز به داروهای پایین آورنده فشار خون، در این افراد کمتر احساس میشود. شاید جالب باشد بدانید کسانی که مورد آزمایش قرار گرفتند، به ۲ گروه تقسیم شدند و یک گروه روغن آفتابگردان و به گروه دیگر روغن زیتون مصرف کردند.
نتایج تحقیقات بعد از گذشت ۶ ماه نشان داد که میزان فشار خون در افرادی که روغن زیتون مصرف کردند، به طرز قابل توجهی کاهش را نشان داده بود. تا جایی که گروه دریافت کننده روغن زیتون بعد از اتمام آزمایش توانستند تا ۵۰ درصد، مصرف داروهای ضد فشار خون را قطع کنند.
شاید تصور کنید که به صِرف استفاده از روغن زیتون در رژیم غذایی، آن هم به هر شکلی، میتوانید امیدوار باشید که از تاثیر روغن زیتون بر تنظیم فشار خون بهره ببرید؛ اما چنین نیست. زمانی روغن زیتون میتواند به کاهش فشار خون کمک کند که حرارت زیادی نبیند. در صورت مجاورت روغن زیتون با دمای بالا، این روغن کارآیی مطلوب و موثر خود را از دست خواهد داد.
علاوه بر این، مصرف روغن زیتون تنها بخشی از فعالیتهایی به شمار میرود که میتواند به کاهش فشار خون کمک کند. باید توجه داشته باشید که پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از سبزیها و مواد معدنی، به همراه انجام ورزش و فعالیتهای بدنی و در یک کلام انتخاب و پیگیری یک شیوه صحیح زندگی میتواند تاثیر روغن زیتون بر فشار خون را به طرز چشمگیری بالا ببرد.
به گفته کارشناسان و متخصصان به صورت متوسط، مصرف ۱/۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون میتواند به کاهش فشار خون و بیماریهای قلبی کمک کند.
بر اساس تحقیقات و تجزیه و تحلیل دادههای غذایی از سال ۱۹۹۰ تاکنون، مصرف نصف قاشق روغن زیتون تا ۱۵ درصد از بیماریهای قلبی عروقی و ۲۱ درصد خطر بیماریهای عروق کرونر قلب را کاهش میدهد. البته برای افرادی که تحت نظر پزشک هستند، این میزان باید با مشورت و تایید پزشک مصرف شود.
برای اطلاع از قیمت و خرید این محصول با ما در ارتباط باشید .