به کلامی ساده ، بریکس رب گوجه فرنگی به معنای واحد اندازه گیری درجه غلظت در رب گوجه است. در کلام علمی بریکس به معنای میزان و نسبت مواد محلول درون رب گوجه است. البته این درصد بدون نمک محاسبه میشود. بریکس به نوعی یک معیار مهم و یک واحد رسمی برای رب گوجه به حساب میآید. سازمان ملی استاندارد به وسیله این میزان، رب گوجه ها را درجه بندی میکند و مقدار بریکس آنها را ثبت میکند. به عنوان مثال اگر رب گوجه شما بسیار غلیظ باشد، درجه بریکس آن بالا خواهد بود.
البته بیشتر مواقع اندازه گیری بریکس رب گوجه در رب گوجه های خانگی محاسبه و اندازه گیری نمیشود. رب گوجه های خانگی بخصوص محصولاتی که برای مصارف شخصی پخته میشود و نه برای فروش، کاملا سلیقگی و از روی علاقه شخصی پخته میشود. به عنوان مثال شما ترجیح میدهید رب گوجه ای که میپزید، بسیار غلیظ و سفت باشد. اما شخص دیگری اینگونه دوست ندارد و میخواهد رب گوجه ای رقیق و ملایم داشته باشد. به همین علت در رب گوجه های خانگی میزان بریکس کاملا متفاوت و دلخواه است. اما در رب گوجه های صنعتی میزان و درصد غلظت محصول باید به صورت دقیق ثبت شود و به اطلاع مشتری برسد. درصد بریکس در قیمت و کیفیت محصولات تفاوت ایجاد میکند.
همانطور که قبل تر گفتیم در رب گوجه های خانگی و فله ای، میزان دقیقی برای بریکس وجود ندارد. در رب گوجه های صنعتی، برای اندازه گیری بریکس رب گوجه از وسیله ای به نام رفراکتومتر، استفاده میشود. این وسیله در صنایع غذایی و شیمیایی، به عنوان اندازه گیری برای واحدهای غلظت، سفتی و… استفاده میشود. در این وسیله درجه بندی وجود دارد که با آن میتوان میزان بریکس یا همان غلظت رب گوجه را نشان داد.
عملکرد این دستگاه به گونه ای است که با عبور نور از یک مایع، میزان زاویه شکست نور (میزان تغییر مسیر نور هنگام عبور از مایع) را محاسبه کرده و سپس بعد از مرتبط سازی با شاخص های انکساری (ND)، ضریب شکست مواد و غلظت محلول ها را اندازه گیری می کند.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد، زمانی که از یک رب گوجه استفاده میکنید، برای رسیدن به رنگ، بو و مزهی مطلوب و مورد نظرتان، یک میزان خاص، مثلا یک قاشق غذا خوری استفاده میکنید، اما در هنگام استفاده از یک رب گوجه متفاوت دیگر به استفاده از ۲ قاشق یا بیشتر احتیاج پیدا میکنید. این تفاوت در نتیجه ها به خاطر همان میزان بریکس رب گوجه است. بریکس رب گوجه به مشتری و خریدار اعلام میکند این محصول برای طعم دهی، رنگ دهی و مزه بخشی، چه مقدار غلظت دارد و چه میزان استفاده از آن، انتظارات شما را از رب گوجه برآورده میکند. با درج بریکس روی قوطی و شیشهی رب گوجه به راحتی میتوان میزان کیفیت و مرغوبیت محصول را متوجه شد. بریکس نشان دهنده این است که این محصول بیش از اندازه حرارت ندیده است و مواد مغذی و خواص آنتی اکسیدانی خود را از دست نداده است. هر چقدر میزان بریکس در رب گوجه بیشتر باشد، نشانگر مرغوبیت بیشتر این محصول است.
با شستن و پاک کردن گوجه فرنگی ها تهیه رب آغاز میگردد.پس ازآن با دستگاه مخصوصی گوجه فرنگی هارا له میکنند.
هنگام له کردن مقداری حرارت هم به گوجه فرنگی ها میدهند تا آنزیمهای گوجه فرنگی ها از بین برود و هم پوست و دانه گوجه ها به سادگی از گوشت آن ها جدا شود.
سپس گوجه ها را با یک وسیله فیلتر صاف میکنند تا آب آنها کلا جدا شود.
بعد از آن آب گوجه را در وسیله غلیظ کننده ریخته و آن را تحت فشار و خلا غلیظ میکنند تا آب گوجه به حالت رب گوجه در بیاید.
وقتی بریکس مواد جامد آب رب گوجه به عددبیست و هشت یعنی بریکس استانداردرسید آن راداخل قوطیهای به خصوصی بستهبندی خواهند کرد.
به این دلیل که حرارت پایین تری برای تهیه رب گوجه فرنگی استفاده شود. این کار به حفظ رنگ قرمز رب کمک میکند و از تغییر رنگ آن به رنگ سیاه جلوگیری خواهد کرد.
بریکس رب گوجه میتواند در محصولات و برندهای گوناگون، متفاوت باشد. سازمان استاندارد ملی برای معیار گذاری محصولات و مرز بندی بین محصول مرغوب و نامرغوب، میزان استاندارد بریکس رب گوجه را اعلام کرده است.
پس از این به بعد هنگام خرید رب گوجه، خصوصا رب گوجه های صنعتی، روی قوطی را مشاهده کنید و به رقم بریکس توجه کنید تا محصول مناسب و مورد نظر خود را خریداری کنید.
هنگام پخت رب گوجه، هر چقدر که از گوجه های شیرین تر و تازه تری استفاده شود، میزان بریکس بیشتر خواهد بود. عواملی مانند دقت در میزان حرارت و استفاده نکردن از مواد افزودنی و طعم دهنده های مختلف نیز در میزان بریکس رب گوجه موثر است. به صورت کلی، اگر یک رب گوجه از مواد اولیه با کیفیت و مرغوب تهیه شده باشد و همچنین به صورت کاملا استاندارد و با اصول و قواعد پخت شده باشد، درجه بریکس بالایی خواهد داشت.
در اکثر مواقع ربهایی که در خانه و به دست تولید کنندگان غیرمتخصص تولید میشود.
چون بیش از حدحرارت می بیند خواصیت آنتیاکسیدانی اش را ازدست میدهد ودیگر جز مواد مغذی حساب نمی شود.
پس بهتر است از ربهای کارخانهای استفاده کنید.
رب گوجه صادراتی چی چی لاس نمونه ای از برتری در تمام جنبه های تولید، بسته بندی ، توزیع و کیفیت است. این برند با سابقه ای غنی، تعهد به کیفیت و تعهد به نوآوری، اعتماد و وفاداری مصرف کنندگان را در سراسر جهان به دست آورده است. همانطور که خزر عصاره وارنا به آینده می نگرد، در ماموریت خود برای ارائه طعم و تازگی بی نظیر و تعیین استاندارد برای محصولات رب گوجه فرنگی در بازار جهانی ثابت قدم است. چی چی لاس با تمرکز بر پایداری و رضایت مشتری، آماده است تا سفر رشد و موفقیت خود را ادامه دهد.جهت سفارش رب گوجه صادراتی (قوطی ، حلبی ، اسپتیک)چی چی لاس با ما در تماس باشید.