بدون شک سبزیجات برای شما مفید هستند.هیچ متخصص تغذیهای به مراجعین خود نمیگوید تا از سبزیجات مانند کلم پیچ یا گل کلم دوری کنید. حتی بر سر خوردن یا نخوردن سبزیجات هم با آنها بحث نمیکند. اما وقتی سبزیجات را شور میکنید، بازهم پزشکان به مصرف سبزیجات توصیه میکنند ؟ سوال مطرح شده این است: آیا خیار شور مفید است یا نه؟
از یک طرف، سبزیجات تخمیری برای روده مفیدند، اما از سوی دیگر، محتوای سدیم آن بسیار بالاست. اگر از نزدیک فرآیند تهیه خیارشور را ندیدهاید، این کار به این صورت انجام میشود:
خیارها را با آب، نمک، کمی سبزیجات معطر و ادویههای دلخواه در یک شیشه میریزید (سیر و شوید از محبوب ترینها هستند). سپس، اجازه میدهید تا دو هفته خیس بخورند، و خیارهایتان ترد و خوشمزه بشوند و البته، شما میتوانید مقدار زیادی از سبزیجات دیگر را نیز اضافه کنید.
اما فراتر از اینکه به یک ساندویچ خوشمزه اضافهاش کنید، آیا خیارشور واقعا سلامت است؟
این مقاله موضوع سلامت بودن خیارشور را مورد بررسی قرار میدهد.
مایا فلر، متخصص تغذیه، میگوید: «خیارشور را از خیار یا سایر سبزیجات با استفاده از یک فرآیند خاص تهیه میکنند. این فرآیند ممکن است شامل تخمیر باشد، جایی که خیار در آب نمک خیس میشود. در این صورت، قندها تجزیه و طعم شور و تند به وجود میآید.
روش دیگر تهیه خیارشور، خیساندن خیار در سرکه است. فلر میگوید اگر سرکه حاوی تکههای لزج و رسوب مانند در بطری باشد، از باکتریهایی تشکیل شده است که از الکل تغذیه میکنند وعملیات تخمیر انجام میشود. در غیر این صورت، خیار تخمیر نمیشود.
>در هر صورت، فلر میگوید که شورها (بر پایه خیار) منبع عالی ویتامین K هستند و یک فنجان ترشی شوید ۷۰ درصد ارزش روزانه ویتامین کا را تامین میکند. او میگوید: «میزان ریزمغذی شوریها نسبتاً شبیه خیارشور است – حاوی ویتامینهای A، C و چندین ویتامین B و همچنین کلسیم، پتاسیم و فیبر، هرچند در مقادیر نسبتاً کم.»
آیا خیار شور مفید است ؟ بیشتر خیارشورها یک غذای تخمیرشده هستند، یعنی مقدار زیادی پروبیوتیک دارند و به سلامت روده کمک میکنند.
در طی فرآیند تخمیر، باکتریها قندهای موجود در سبزیجات را میشکنند و آنها را به اسید لاکتیک تبدیل میکنند؛ ترکیبی که خواص پروبیوتیکی دارد. احتمالاً میدانید که روده شاد یعنی همه چیز شاد: میکروبیوم نه تنها برای هضم، بلکه برای سیستم ایمنی شما نیز مفید است و حتی نقش مهمی در حفظ وزن سالم دارد. نکته اخلاقی در اینجا: افزودن خیارشور به هات داگ میتواند بهترین کاری باشد که برای بدن خود در یک آشپزی انجام میدهید.
اگر تمام روز به کامپیوتر خیره میشوید، گنجاندن خیارشور در رژیم غذاییتان میتواند برای شما مفید باشد. آنها سرشار از ویتامین A هستند که با حمایت از بینایی سالم مرتبط است. به عنوان یک امتیاز اضافی، ویتامین A برای سیستم ایمنی بدن شما نیز مفید است.
علاوه بر ویتامین A، خیارشورها حاوی ویتامین K نیز هستند که به دلیل توانایی آن در تنظیم سطح کلسیم به پیشگیری از پوکی استخوان کمک میکند.
بر اساس یک مطالعه، ورزشکارانی که آب خیارشور مینوشیدند نسبت به ورزشکارانی که آب مینوشیدند گرفتگی عضلات کوتاهتری داشتند که دلیل اصلی آن نمک بود. مصرف مقادیر متوسط سدیم می تواند به انقباضات عضلانی کمک کند.
خیارشورهای فرآوریشده و شیشهای که برای ماهها در قفسههای فروشگاهها قرار میگیرند، دقیقاً مغذیترین غذا نیستند، خیارشورهای تازه سرشار از فواید تغذیهای هستند.
نکته مهم داشتن یک یا دو مورد برای به دست آوردن مزایای پروبیوتیک و در عین حال متعادل نگه داشتن مصرف سدیم است.
اگر همه اینها را در نظر داشته باشید، خیارشورها میتوانند بخشی مفید از یک رژیم غذایی سالم باشند.
خیارشور چیچیلاس با استفاده از خیارهای لذیذ و ترد و سبزیجات معطر و تازه تهیه میشود. در تولید این محصول از هیچگونه مواد نگهدارنده یا افزودنی غیرمجاز استفاده نمیشود. شرکت چیچیلاس این خیارشور باکیفیت را در وزنهای ۲۰۰، ۴۸۰، ۶۸۰ و ۱۵۰۰ گرمی، همچنین در قوطیهای ۸۰۰ و ۴۰۰۰ گرمی عرضه میکند. شرکت صنایع غذایی خزر عصاره وارنا با تولید خیارشور درجه یک این امکان را برایتان فراهم کرده تا هر زمان که نیاز داشتید به آن دسترسی داشته باشید.
جهت اطلاع از قیمت نهایی این محصول و ثبت سفارش خود می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.انبار محصولات در استان مازندران واقع در شهر ساری می باشد.