ویتامین های رب گوجه فرنگی این چاشنی پرطرفدار را تبدیل به یک ماده غذایی ارزشمند نموده است. شاید تا به حال فکر می کردید رب گوجه هیچ خاصیتی ندارد و تنها برای ایجاد رنگ و مزه در غذا به کار می رود. اما اصلا چنین نیست و ویتامین های موجود در رب گوجه فرنگی در واقع از گوجه به آن رسیده و انواع متنوعی را شامل می شود. شرکت تولیدی خزر عصاره وارنا با برندهای چی چی لاس، منجی و گراهانس با دو دهه سابقه تولید و صادرات با مدیریت جوان و مجرب با کیفیت بسیار بالا و استفاده از ماشین آلات مکانیزه پیشگام در صنعت رب گوجه فرنگی. این واحد یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان مواد غذایی در شمال کشور در استان سرسبز مازندران به شمار می رود.
هر ۱۰۰ گرم رب گوجه حاوی ۲۱.۹۰ میلی گرم ویتامین C است. این عدد شاید در ظاهر کوچک به نظر می رسد اما نیاز بدن انسان به این ویتامین نیز بر حسب میلی گرم است. پس می توان نتیجه گرفت که رب گوجه فرنگی منبعی سرشار از ویتامین C است و مصرف آن می تواند سهم عمده ای از نیاز بدن انسان را تامین کند. خیلی از کارشناسان تغذیه گوجه را به عنوان بمب ویتامین C می شناسند. طبیعتا رب گوجه نیز حاصل همان بمب است. ویتامین C خاصیت آنتی اکسیدان داشته و از سلول ها محافظت می کند. همچنین ویتامین C به عنوان یکی از ویتامین های رب گوجه باعث بهبود عملکرد قلب و ریه ها شده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

یکی از ویتامینهای موجود در رب گوجه فرنگی، ویتامین A است. این ویتامین نقش مهمی در تقویت بینایی دارد و برای رشد سلولها نیز ضروری است، بهویژه برای خانمهای باردار. البته مصرف ویتامین A باید تحت نظر پزشک انجام شود. در هر ۱۰۰ گرم رب گوجه فرنگی حدود ۷۶ میکروگرم ویتامین A وجود دارد که با وجود مقدار کم، برای بدن مفید است.
علاوه بر ویتامین A، رب گوجه فرنگی حاوی مادهای به نام لیکوپین است که یک آنتیاکسیدان قوی محسوب میشود و به خانواده ویتامین A تعلق دارد. درباره خواص لیکوپین در ادامه توضیح خواهیم داد.
به عنوان یکی دیگر از ویتامین های رب گوجه فرنگی می توان از لیکوپین نام برد. البته لیکوپین بیشتر به عنوان آنتی اکسیدان شناخته می شود. اما از آنجا که ساختاری مشابه ویتامین A دارد و در این خانواده قرار دارد، پس می توان آن را به عنوان یکی از ویتامین های موجود در رب گوجه در نظر گرفت. گوجه فرنگی درصد بالایی لیکوپین دارد. اما هرچه گوجه حرارت ببیند لیکوپین بیشتری آزاد می شود. یعنی اینکه مقدار این ماده در رب گوجه بیشتر از خود گوجه است. لیکوپین می تواند به درمان سرطان پروستات کمک کند. این ماده آنتی اکسیدان از سلول ها در برابر اکسیده شدن و نابودی محافظت کرده و روند پیری را به تاخیر می اندازد. همچنین تحقیقات نشان داده این ماده می تواند خطر ایست قلبی را نیز کاهش دهد. شاید اکنون این سوال برایتان پیش آمده که رب گوجه چقدر لیکوپین دارد؟

ما خبر خوبی برای شما داریم. لیکوپین سهم عمدهای از ویتامینهای رب گوجه فرنگی را تشکیل میدهد. به طوریکه در هر قاشق غذا خوری رب گوجه حدود ۴.۶ میلی گرم لیکوپین وجود دارد. این در حالی است که نیاز روزانه بدن انسان به این ویتامین بین ۴ تا ۸ میلی گرم است. از این اعداد و ارقام می توان نتیجه گرفت استفاده از دو قاشق غذا خوری در رب می تواند انسان را از بسیاری بیماری ها دور نگه دارد.
از جمله ویتامینهای موجود در رب گوجه فرنگی میتوان به خانواده ویتامینهای B اشاره کرد. این ویتامینها شامل B1 (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، نیاسین (B3)، کولین (B4) و پانتوتنیک اسید (B5) هستند. علاوه بر این، رب گوجه فرنگی حاوی ویتامین B6 و فولات (B9) نیز میباشد. بنابراین رب گوجه میتواند نقش مهمی در تأمین نیاز بدن به این ویتامینها ایفا کند.
ویتامینهای B حلال در آب هستند و معمولاً در غذاهایی مانند برنج آبکش تا حد زیادی از بین میروند. اما در فرایند تولید رب گوجه فرنگی، آب گوجه حفظ میشود و ویتامینها به رب منتقل میشوند. این ویتامینها برای کنترل سوختوساز و تبدیل کربوهیدرات به انرژی ضروریاند. کمبود هر یک از این ویتامینها میتواند باعث بروز عوارض ناخوشایند و بیماری شود.

ویتامین E جز ویتامین های محلول در چربی بوده و اثرات فوق العاده ای بر بدن انسان دارد. خوشبختانه ویتامین E یکی از ویتامینهای موجود در رب گوجه است. این ویتامین خشکی پوست را از بین میبرد و از پیری زودرس پوست جلوگیری میکند. همچنین وجود این ویتامین برای رشد سالم موها ضروری است. البته این ویتامین بر سیستم عصبی بدن و نیز سلامت قلب و عروق نیز تاثیرگذار است. به دلیل وجود ویتامین E در رب گوجه فرنگی، این چاشنی می تواند در درمان آفتاب سوختگی مفید باشد.
رب گوجه فرنگی شامل درصدی ویتامین K نیز می باشد. این ویتامین برای انتعقاد خون و عملکرد صحیح سیستم گردش خون واجب و ضروری است. البته رب گوجه فرنگی به تنهایی برای تامین این ویتامین کافی نیست اما می تواند تا حد زیادی موثر باشد. ناگفته نماند در این مقاله تنها به ذکر ویتامین های رب گوجه فرنگی پرداخته شد. وگرنه این چاشنی خوش رنگ و خوش طعم شامل مواد معدنی و مغذی های بسیاری نیز می باشد. موادی همچون پروتئین، کلسیم، پتاسیم و… که موضوع مورد بحث ما نبود. جهت اطلاع از قیمت نهایی این محصول و ثبت سفارش خود می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.