تولید رب گوجه فرنگی، در گذشته هر خانواده گوجه فرنگی امروز در میدان مصرفی خود را به روش سنتی طبخ می کرده است. اما با پیشرفت تکنولوژی رب گوجه فرنگی در حجم بالا و در بهداشتی ترین شرایط و بهترین بسته بندی به سهولت به بازار عرضه شده و در اختیار مصرف کننده قرار گرفته است.
تولید رب گوجه فرنگی در یک فرایند نسبتا طولانی انجام میشود که شامل :
گوجه فرنگی پس از کشت و برداشت توسط کشاورزان وارد کارخانه شده و بعد از اندازی گیری و کنترل، تحویل داده میشود.
در کنار سکوی بارگیری یک حوضچه با کف مشبک و شیب مناسب قرار دارد که گوجه فرنگی جهت شست وشوی اولیه در آن تخلیه شده ، سپس گوجه فرنگی جهت شست وشوی بهتر به سمت سورتینگ توسط فشار آب و هوا هدایت شده
روی خط سورتینگ هر گونه ضایعات نظیر گوجه های کال ،گوجه های له شده یا چوب و… از گوجه فرنگی جدا شده ،گوجه فرنگی از زیردوش آب سرد رد شده وشست وشوی نهایی انجام میشود .
بعد از آن گوجه فرنگی توسط یک سری تیغه های متحرک چرخان گوجه فرنگی خورد شده به سمت مخزنی به نام بالانس تانک توسط لوله های فلزی هدایت میشود .
گوجه فرنگی های خرد شده توسط پمپ وارد پری هیتر شده در آنجا توسط بخار به حرارت ۸۵-۹۰درجه میرسند این مرحله باعث میشود آبدهی گوجه فرنگی بیشتر باشد و همچنین بارمیکروبی کاهش میابد .
بعد از آن آب گوجه فرنگی فرموله توسط پمپ وارد دیگ تغلیظ شده آب گوجه فرنگی در دیگ تغلیظ با حرارت غیر مستقیم و بخار در خلاءبه درجه بریکس مورد نظر میرسد .
غلیظ کردن آب گوجه فرنگی درخلاء و حرارت غیر مستقیم باعث میشود که رب گوجه فرنگی کیفیت رنگ و ویتامین های خود را از دست ندهد .
بعد از آنکه گوجه فرنگی در میدان تره بار تهران امروز تغلیظ گردید وارد مخزن هایی جهت ذخیره میشود و در آنجا پاستوریزه میشود .
مرحله بعد ،مرحله پرکردن قوطی یا ظروفی که رب در آن به بازار عرضه میشود وبعد از پرشدن ظروف عملیات دربندی انجام میشود .
بعد از دربندی قوطی ها رب گوجه فرنگی از تونل بخار رد شده و بعد از آن از زیر دوش آب سرد وبعد با فشار هوا توسط پنکه خشک شده و در نهایت محصول که همان ظروف رب گوجه فرنگی میباشد بسته بندی شده وبه انبار منتقل میشود .