رب گوجه فرنگی سالم نه تنها در تهیه غذا برای خوشرنگ و خوش طعم کردن مورد استفاده قرار می گیرد، بلکه دارای خواص زیادی است که در این بخش به آن می پردازیم.
برای درست کردن رب اولین و مهمترین مقوله گوجهفرنگی مرغوب است، برای همین باید گوجهها رسیده و آبدار باشند. متاسفانه برخی افراد سودجو برای تهیه ربهای خانگی که قصد فروش آنها را دارند، از گوجههای کال یا گوجههایی که بعضی از قسمتهایش سبزرنگ است، استفاده میکنند. باید بدانید که این قسمتهای سبزرنگ دارای مادهای سمی بهنام سولانین هستند که این ماده قادر است سلامت افراد را باخطرمواجه کند، بنابراین چه در تهیه ربهای خانگی و چه کارخانهای حتما باید از گوجهفرنگیهای رسیده استفاده شود.
رب گوجه فرنگی به طور کلی چه خانگی و چه کارخانهای باید رنگ طبیعی گوجهفرنگی را دارا باشد، یعنی نه خیلی قرمز و نه خیلی ارغوانی باشد. رنگ رب گوجه باید حد وسط یعنی بین رنگهای صورتی و قرمز باشد. برای تشخیص رب گوجه خوب و بهترین رب گوجهفرنگی میتوانید در حین سرخ کردن به میزان باز شدن رب در روغن توجه کنید.
رب گوجه خوب در روغن بهخوبی باز و مخلوط میشود و بهصورت یک سس کاملاً یکدست درمیآید؛ اما رب گوجه تقلبی و نامرغوب بهمحض اینکه به روغن اضافه شود، گولهگوله و یا تکه میشود و مخلوط کردن آن با دشواری صورت میگیرد.
رب گوجه سرشار از لیکوپن، بتاکارون، پتاسیم و ویتامین های A و C است. مصرف گوجه فرنگی برای مبتلایان به دردهای:
بسیار مفید می باشد.