در همه جای دنیا بهخصوص ما ایرانیها از مواد متنوعی بهعنوان چاشنی برای غذاهای خود استفاده میکنیم. یکی از این چاشنیهای بینظیر، رب انار بوده که بهصورت، شیرین، ترش و یا ملس در خانه یا کارخانه تهیه میگردد. همانطور که میدانید انار پر از خواص و ترکیبات پرفایده بوده که بر جسم انسان اثرات بسیار مفیدی دارد و بالطبع رب آن نیز از این مواد بهرهمند است. البته در اثر حرارت مقداری از ویتامین سی موجود در انار کاهش مییابد. اما در کل این ماده مغذی و خوشمزه بوده و در بسیاری از غذاها مورداستفاده قرار میگیرد.
چی چی لاس تولید کننده رب گوجه فرنگی، کنسروجات، سس، ترشیجات، شوریجات و انواع مربا و کمپوت است که تمام محصولات آن دارای کیفیت عالی بوده و بهصورت کاملا بهداشتی و استریل تولید وبه خریداران عرضه میشود. در ادامه به طرز تهیه رب انار به سبک چی چی لاس و بیان خواص آن خواهیم پرداخت.
انار به سه دسته انار شیرین، ترش و ملس تقسیم میشود. که در کتاب بوعلی سینا، انار شیرین بعد از انار ترش و نیم ترش ارجحیت دارد. به همین صورت رب انار نیز دارای طبعهای متنوعی است.
رب انار شیرین: طبع این رب انار سرد و مایل به اعتدال بوده، و نسبت به رب انار ترش و ملس خواص کمتری دارد. رب انار برای اصلاح و تصفیه خون بسیار مفید خواهد بود.
رب امار ملس: طبع این رب انار، تر و سرد و مایل به اعتدال است و به دلیل طعم بینظیرش طرفداران بسیاری دارد. این رب انار برای کاهش صفرا و غلیان خون مورد استفاده قرار میگیرد.
رب انار ترش: طبع این نوع رب انار سرد و تر است و برای کاهش حالت تهوع زنان در بارداری سودمند است. البته مصرف زیاد آن باعث ایجاد یبوست خواهد شد.
رب انار، نیز مانند خود انار ارزش غذایی بسیار دارد؛ البته اگر از انار مرغوب و درجهیک تهیه شده باشد. تهیه رب انار بهصورت خانگی به دو روش انجام میشود. یا آب انارها را با دستگاههای مخصوص آبگیری کرده، بعد آب انار را جوشانده تا غلیظ شود. و یا انارها را بعد از دان کرده و از گوشت و آبش رب انار گوشتی تهیه میشود؛ که غلیظ خواهد بود. این مدل رب انار هر چه بیشتر آبش کشیده شود، نگهداری سادهتری خواهد داشت و کپک نمیزند. بعد از تهیه رب انار باید آن را در شیشههایی با درب فلزی در یخچال نگهداری کرد. رب انار خانگی هم طرفداران خاص خود را دارد، بااینحال بسیاری از افراد از رب انارهای موجود در بازار نیز استفاده میکنند.
برای جلوگیری از کپک رب انار کلیک کنید.
برای درست کردن رب انار خانگی، اول باید به دان کردن انارها پرداخت. اما در ابتدا انارها باید بهخوبی شسته شده، سپس دان شوند. در اصل، سختترین بخش درست کردن رب انار، دانه کردن انار هاست. بهترین و راحتترین روش دانه کردن انار این است که سروته انار را با چاقو جدا کرده و سپس آن را از وسط به دو نیم تقسیم کرد. بعد با استفاده از یک گوشتکوب یا پشت قاشق به پشت انار ضربه زد، تا دانه انار جدا شده و فقط پوست انار باقی بماند.
بعد از دانه کردن انارها باید آن را با آب خیلی کم روی اجاق قرارداد، تا حسابی نرم شوند. بعدازآن، آب و گوشت انار بهدستآمده را داخل یک قابلمه بزرگ ریخته تا به جوش آید.
کف ایجادشده بر روی آب انار را باید با کفگیر کاملاً جدا شود. در مراحل آخر پخت باید شعله اجاق کم باشد تا رب غلیظی بهدست آید. توجه داشته باشید که باید نمک کافی برای رب استفاده کرد.
در روش دوم تهیه رب انار خانگی، میتوان پس از دان کردن انار، آب آن را بهوسیله آبمیوهگیری دستی، چرخگوشت، غذا ساز و یا مخلوطکن گرفت. بعد از آبگیری، دانههای انار باید از صافی جدا شود تا آب آن خارج شود. سپس دانههای انار را در یک قابلمه بزرگ ریخته و ۳ لیوان آب برای ۸ کیلو انار اضافه کرد. و اجازه داد روی شعله ملایم گاز دانه انارها آب بیندازند و نرم شوند.
در روش صنعتی، ابتدا میوه سالم و باکیفیت را انتخاب کرده ، سپس با شستشو گردوخاک و مواد زائد بر روی انار را پاک میکنند. . بعد از شستشو، میوه همراه با پوست در دستگاه پرس تحتفشار قرارگرفته و آب آن استخراج میگردد.
کارخانه چی چی لاس دستگاههای پرس مختلفی دارد، که برای درست کردن رب انار از دستگاه پرس مخصوص با فشار مناسب استفاده میشود. زیرا اگر فشار بیشازحد معمول باشد، تانن بیشتری از پوست وارد آب انار شده و از کیفیت رب کم میکند. در بعضی از کارخانهها قبل از آبگیری، دانههای انار در اثر برخورد میوه با دستگاه (بهدفعات) از پوست جدا میشود.
در ادامه، دانهها بعد از قرار گرفتن در معرض فشار، آب آنها استخراج خواهد شد. بعد آب انار را در دیگهای پخت همراه با خلأ به مدت چند دقیقه با حرارت ملایم قرار میدهند، تا رب انار غلظت مناسبی داشته باشد. سپس رب انار چی چی لاس تهیهشده به صورت اتوماتیک در ظروف شیشهای قرارگرفته و بهسرعت درببندی شده و برچسب مخصوص و تاریخهای لازم بر روی شیشهها درج میگردد. در مرحله پایانی، شیشهها در دما و رطوبت خاصی در انبار نگهداری شده تا به خریداران عمده عرضه گردند.
رب انار چی چی لاس سرشار از فیبر، پتاسیم، مقداری آهن، کلسیم، مقداری ویتامین سی، ویتامین A، E و انواع ویتامین B، اسید فولیک، پلی فنول و سدیم و منگنز است. که وجود این مواد باعث پایین آمدن کلسترول بد خون یعنی LDL شده و اجازه نمیدهد پلاک چربی در عروق تولید شود. در رژیمهای غذایی از رب انار و آب انار برای لاغری و کاهش وزن استفاده بسیاری میشود. چراکه باعث افزایش متابولیسم بدن میشود.
از خاصیتهای سودمند دیگر رب انار چی چی لاس میتوان به تقویتکننده سیستم ایمنی، رفع کننده زخم دهان و بینی، کاهشدهنده فشارخون، پاکسازی کبد، نابودی جوش صورت و رشد اطفال اشاره کرد.
البته باید توجه داشت که، اگر داروهای فشارخون و کاهش کلسترول مصرف میکنید، از مصرف رب انار اجتناب نمایید. زیرا در این صورت، امکان تداخلات دارویی وجود دارد.
محصولات چی چی لاس کاملا طبیعی و سالم بوده و از کیفیت بالایی برخوردار می باشد. یکی از این تولیدات رب انار است که بدون مواد شیمیایی و سالم تولید می شود. با خرید رب انار چی چی لاس ، این اطمینان را دارید که محصولی باکیفیت تهیه نموده اید. در تولید رب انارهای ما از دانه های انار بدون پوست استفاده میشود. بنابراین طعمی مانند رب انار مادربرزگها دارد.
رب انار یک چاشنی خوشمزه و مفید است که مزایای زیادی برای سلامتی دارد، مثلا برای تصفیه خون و پاکسازی بدن بسیار مفید است. از رب انار در ترش مزه کردن و طعم دار کردن غذاهایی مانند خورشت، ماکارونی، مرغ و… میتوان استفاده کرد.
شرکت صنایع غذایی خزر عصاره وارنا با بیش از دو دهه تجربه موفق و با دراختیار داشتن مجموعه کاملی از دانش، توان، تجربه و تخصص و بهرمندی از کارشناسان و نیروهای مجرب، ضمن ارائه طیف وسیعی از خدمات تخصصی بازرگانی اقدام به صادرات رب انار چی چی لاس در سطح بین اللملی می نماید.
برای سفارش این چاشنی خوشمزه می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت ما با همکاران ما ارتباط برقرار نمایید و اطلاعات لازم در خصوص محصول را دریافت کنید.